Orphan drug status

0
Rate this post

Vad ska man äta innan man går och lägger sig?

Äter du inte middag efter kl 18 för att du är rädd för att gå upp i vikt? Kom igen! Du kan äta även klockan 21.00, om … Kom och se vad du ska äta innan du går och lägger dig så att dagens sista måltid fungerar för din hälsa och skönhet.

Många tror att middag inte är värt att äta på grund av dess negativa effekt på kroppsvikten. Att äta efter 18.00 likställs med oförmågan att minska onödiga kilo. Därför, i många populära dieter, behandlas den sista måltiden som den största ondskan och abstraktionen när man minskar kroppsfettet.

Men måste vi verkligen ge upp vår middag för att uppnå vår drömfigur? Äta, inte äta, eller kanske ersätta med ett äpple eller en proteinshake? Låt oss studera ämnet för den sista måltiden lite mer i detalj.

Blir du tjock av att äta innan du lägger dig?

Som dietist har jag hört frågan mer än en gång: kan man äta middag innan man går och lägger sig om man vill bränna fett? En värld av hälsosam kost har länge upprepat myten om middagens katastrofala effekt på takten i vår minskning. Hela myten bygger på antagandet att vår ämnesomsättning saktar ner medan vi sover, och att när vi äter en måltid innan vi går och lägger oss kommer det att lagras helt som kroppsfett.

Därför är jag inte förvånad över att många människor är förvirrade och har en felaktig uppfattning om sin sista måltid. Det som är värt att notera är att under sömnen bromsar inte vår ämnesomsättning alls, nattens basala ämnesomsättning är densamma som under dagen.

Det är värt att komma ihåg att vår kropp använder sömn för att regenerera alla kroppsvävnader, och genom att inte ge en ordentligt balanserad måltid innan vi somnar förlänger vi medvetet denna process [1].

Nyckeln till att förlora onödiga kilo är en negativ kaloribalans och en omfattande diet. Jag har redan nämnt detta i en artikel om frukostmåltider, dagens mytomspunna viktigaste måltid – vad man ska äta till frukost. Visst är det inte att hoppa över en måltid som är tänkt att hjälpa vår förnyelse efter en hård dag [2].

Hur mycket tid att äta innan läggdags

Den populära regeln om att inte äta efter 18.00 kan slängas i papperskorgen. Detta är naturligtvis en myt som, intressant nog, innehåller ett korn av sanning. Om vårt schema är att gå upp tidigt på morgonen, och vi är tillbaka i sängen vid 19-20, kan vi faktiskt följa denna regel.

Hur mycket tid att äta innan läggdagsAbstraktion eller hur?

Ur praktisk synvinkel finns det ingen magisk timme bortom vilken vi inte längre bör äta. Allt beror på vårt dagliga schema, om vi arbetar professionellt, sedan går vi till träning och lägger oss till slut vid 2-3 på morgonen, det finns inga kontraindikationer för att äta din sista måltid runt midnatt.

Det är bäst att äta middag tillräckligt sent för att inte känna sig hungrig när man somnar och tillräckligt tidigt så att matsmältningen inte påverkar kvaliteten på vår sömn. Det antas att 1-2 timmar före läggdags är den perfekta tiden för den sista måltiden [3].

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här