Project overview

0
Rate this post

Vad ska man äta till middag?

För majoriteten av människor som märker en förbättring av sin figur efter att ha lagt undan middagen är problemet inte en nedgång i ämnesomsättningen på natten, utan ohälsosamma vanor som ofta relaterar till middag. I de flesta fall där jag har upplevt okontrollerad viktökning, var problemet inte med närvaron av middag, utan med vad den bestod av.

Att äta snabba mellanmål medan du tittar på TV passar verkligen inte in i kanonen med en ordentlig måltid innan du går och lägger dig. Vad är bäst att äta som sista måltid? Först! Det är värt att notera att detta är en mycket individuell fråga och bör ta hänsyn till hela vårt näringssystem. Det finns dock några regler som vi kan följa när vi komponerar vår middag [4].

Den föredragna näringsmodellen i samhället (idé till middag)

Fokusera på stuvade, bakade eller kokta rätter (stekt fisk med grönsaker, smörgåsar på fullkornsbröd eller en sallad passar väldigt bra i sammansättningen av en hälsosam middag).

  • Var inte rädd för kolhydrater, med tanke på deras effekt på regenerering, de är till och med nödvändiga i den sista måltiden. Dessutom, på grund av insulin, påverkar de den ökade tillgängligheten av tryptofan, som är en föregångare till serotonin och melatonin – hormoner som är involverade i insomningsprocessen.
  • Överdriv inte med fett. Medan ett litet tillskott av nötter, avokado eller olivolja inte kommer att påverka tömningshastigheten för magsäcken under sömnen, kan en enastående protein-fettmåltid avsevärt förlänga den tid som behövs för att smälta den.

Kom ihåg om en portion protein

Det bör finnas en tillräcklig mängd högkvalitativt protein i din sista måltid tillsammans med kolhydrater. Fokusera på magert kött, fisk eller lågförädlade mejeriprodukter när du väljer dina produkter. En portion protein i mängden 20-30 g kommer att säkerställa en ordentlig mättnadskänsla innan du går och lägger dig, och stöder dessutom regenereringen av muskelvävnad.

Exempel på middag:

  • En cocktail baserad på havregryn, yoghurt, banan och blåbär
  • Mini zucchini pizzor
  • Äggsallad
  • Tonfiskpasta med grönsaker
  • Grönsaksrisotto

Kom ihåg om en portion proteinVad man inte ska äta till middag

Det som så klart är värt att avstå är feta, svårsmälta, värdelösa rätter som inte tillför någonting till vår kost, förutom kaloribelastningen. Genom att fokusera på sådana produkter är det lätt att leda till vitamin- eller mineralbrister i vår kropp. Kontrollera när du kan, och ibland till och med borde, ange en cheatmeal.

Dessutom, särskilt på kvällen, kan högt bearbetade produkter förvärra matsmältningsbesvär som gasbildning eller buksmärtor, därför rekommenderas de särskilt inte för en måltid innan du går och lägger dig [5].

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här