Planera och förbered måltider för några dagar

0
Rate this post

Hälsosam shopping

Jag är ledsen, men du kommer inte att göra hälsosamma, näringsrika måltider som serverar en vacker figur från produkter av låg kvalitet. Du måste se till att det finns obearbetade produkter i ditt kylskåp, i skåpens gömställe.

Det är innehållet i kylskåpet i en genomsnittlig pol som påverkar den dramatiska statistiken över övervikt och fetma i vårt land (60% av vuxna är överviktiga)!Om du bara förvarar ost och majonnäs i kylskåpet kommer du med största sannolikhet att äta ost- och majonnäsmackor, som kommer att ha mycket kalorier och lågt näringsvärde.

  1. Om du förvarar keso och grönsaker i ditt kylskåp, äter du förmodligen en smörgås med ost, sallad och tomat.
  2. En sådan smörgås kommer att ge dig färre kalorier och mer vitaminer och mineraler.

Ett färgglatt och hälsosamt kylskåp är första steget mot bättre matvanor och en hälsosam kost.

Den ska innehålla produkter som du gillar, du kan använda för att förbereda dina måltider och samtidigt är det viktigt att det är produkter med en bra sammansättning – utan ingredienser (tomat är 100% tomat, bovete är 100% bovete och ett ägg är 100% ägg) eller med kortast möjliga sammansättning (yoghurt är mjölk, levande bakterier).

Kom ihåg att du inte behöver äta hälsosam mat som du inte gillar. Det är väldigt viktigt, tvingar du dig själv att äta något som inte passar dig kommer du snabbt att sluta och bli omotiverad.

Du behöver inte stå vid grytorna varje dag och laga mat för hela dagen

Jag försöker personligen att förbereda mat 2-3 dagar i förväg. Självklart ska kosten vara varierad, men det betyder inte att vi måste äta 100 olika livsmedel varje dag. Varsågod och planera samma måltider för de kommande 2 dagarna och planera samma men olika rätter för de kommande 2 dagarna.

Genom att välja en sådan lösning sparar du mycket tid och pengar eftersom du genom att förbereda 1x måltider i 2-3 dagar minskar vatten- och energiförbrukningen avsevärt. Enligt uppgifter som publicerats av den amerikanska webbplatsen FoodSafety.gov kan produkter som ris, pasta, grönsaker och kött förvaras i kylen i upp till 3 dagar efter tillagning.

  • Du behöver inte stå vid grytorna varje dag och laga mat för hela dagenFörsök att kyla omedelbart efter tillagning och förvara måltiderna vid låg temperatur. Portionera och värm upp dem individuellt, undvik att värma och kyla hela rätten flera gånger eftersom det ökar risken för bakterietillväxt.
  • En bra metod för att värma upp måltider är att ånga dem, till exempel i en ångugn, ångan säkerställer matens naturliga fukt. Så vi kommer att värma upp, inte bränna, och vad mer är, vi kommer att behålla näringsämnena i rätterna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här